Boka direkt

Boka tid

Behandlingar

Massage Göteborg

Du bokar lättast tid tid hos mig via BokaDirekt. Klicka på “Boka tid” knappen. Du ser alla lediga tider och det är enkelt att boka den tid som du vill ha.

Massageterapi, klassisk massage, laserterapi eller andra manuella behandlingar riktar sig till dig med problem som: Spänningshuvudvärk, ryggvärk, ryggskott, nacksmärta, sämre rörlighet i muskler och leder, idrott eller arbetsrelaterade skador. Det passar också för dig som bara vill ha en stund för avslappning.

Massageterapi inleds oftast med en anamnes (sjukdomshistoria). En inspektion av kroppshållningen om det behövs, samt eventuellt olika muskel och ortopediska tester för att komma fram till en passande behandlingsplan.

Alla behandlingar anpassas efter dig och hur du mår. Exempel på behandlingsmetoder kan vara: Massage, triggerpunktsbehandling, stretch, revolving (myofascial release), aktiv – passiv mobilisering eller strain counterstrain.

Efter avslutad behandling kan du få rekommendationer kring träning (oftast enklare rehabövningar som du kan göra hemma med tex. ett gummiband eller kroppsvikt), avspännings eller andningsövningar, stretch eller annan egenvård.

Skulle du ha problem där jag inte tycker mig ha rätt kompetens rekommenderas annan vårdgivare. Det kan vara: Fysioterapeut, läkare, naprapat, osteopat eller liknande.

Idrottsmassage är ofta en tuffare variant av massageterapi som går ännu mer in på djupet på tex. ett specifikt kroppsområde för att lösa upp spänningar, muskelknutor och triggerpunkter.

 

Svensk klassisk massage

Svensk klassisk massage är välkänd och etablerad världen över. Massagen är oftast djupgående, läkande, förebyggande och framför allt lugnande. Massagen utförs med olja eller massagekräm direkt på huden.

Musklerna mjukas upp genom knådningar, friktioner och strykningar så att blod och lymfcirkulationen ökar och spänningar löses upp. Musklerna brukar också kännas mer smidiga och elastiska efter en massage. Ditt ”lugn och ro”-hormon frisätts och halten av stresshormoner minskar i kroppen.

 

Kinesiotape

Trötta muskler eller en idrottskada?  Kinesiotejpning kan lindra dina problem då den ger ett lätt stöd samt ökar blodcirkulationen. Den ger ändå rörlighet till skillnad från tex. sporttejp.

Kinesiotape har också en proprioceptiv effekt vilket gör att hjärnan får en ökad kroppsuppfattning och kan spänna rätt muskler för att uppnå balans i ditt rörelsemönster. Denna behandlingsmetod kommer från början ifrån Japan där en doktor sökte efter en behandling som kunde förkorta läkningen på skador men samtidigt kunna öka blodcirkulationen.

 

Företagsmassage – Massage på jobbet?

Massage på jobbet ger er ett skyddsnät som fångar upp tidiga kroppsliga besvär på företaget. Oftast kommer en massör till eran arbetsplats. Behandlingen består av Svensk klassisk massage eller massageterapi på massagebänk. Laserterapi kan också komma att användas vid behov.

En värdefull tjänst för hela företaget

Massage på jobbet är något positivt som kan utnyttjas av alla, oavsett hälsostatus.

Främjande: För att bibehålla den friska personalens goda hälsa och öka välbefinnandet.

Förebyggande: För dom som har besvär av tex.  smärta eller stress och riskerar sjukskrivning. Denna grupp är massagens största målgrupp och massören kan identifiera tidiga signaler för att eventuellt hänvisa till annan vård.

Rehabiliterande: För dom som redan är sjukskrivna eller deltidssjukskrivna, där kan regelbundna massagebehandlingar stötta den anställdes fysiska/psykiska hälsa. Återkommande massage minskar också mängden stresshormoner, adrenalin och kortisol. På så vis kan massage hjälpa till att skapa ett större lugn, samt öka koncentrationsförmågan.

Vad ingår i företagsmassage?

• Behandling av certifierad och ansvarsförsäkrad massör/terapeut.

• En certifierad massör/massageterapeut kommer till er arbetsplats under avtalad tid. Massören tar med behandlingsbänk, bänkpapper, handdukar och massagekräm eller olja. Ni står för ett rum där vi kan utföra behandlingarna och vi ordnar resten! (Tidsbesparande för arbetsgivare). Varje terapeut har ansvars- och skadeförsäkring.

• Har ni inte tillgång till rum på arbetsplatsen, så kan massagetider bokas på vår klinik för behandlingar.

Att tillhandahålla massage på arbetsplatsen har blivit ett viktigt konkurrensmedel. En arbetsplats som bryr sig om sin personals hälsa är en attraktiv arbetsplats. Företagsmassage är avdragsgillt.

Vi löser också företagsträning på eran arbetsplats eller i våran PT-studio om ni önskar det.

Minsta beställning per arbetsplats är 3 timmar per behandlingsdag och massör. Kontakta oss för offert.

Tel: 0708-403 720

Diplomerad Massageterapeut hos Axelsons GI. Certifierad Massör genom Branschrådet Svensk Massage. Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Innehar F-skatt och ansvarsförsäkring.

 

Massage Göteborg

Inom massageterapin, manuell behandling eller funktionell träning finns det olika strategier för att hjälpa dig med att bli av med olika smärtsymptom.

Vi försöker alltid arbeta ur ett helhetsperspektiv. Om du tex. har stukat foten kan detta komma att påverka det skadade benet genom att musklerna i höft och rygg spänner sig. Obalansen i ryggmuskulaturen kan komma att påverka nackmusklerna och därmed kanske förorsaka spänningshuvudvärk.

Att endast behandla eller massera nackmusklerna kommer i detta fall inte att påverka det aktuella smärtproblemet. Vi behandlar både mjukdelar och leder där det behövs, samt försöker återställa en naturlig och smärtfri funktion.

Alla som jobbar åt Athletic Care massage Göteborg är av Branschrådet Svensk Massage certifierade massörer, samt diplomerade massageterapeuter genom Axelsons GI.

Välkommen på massage Göteborg!

Vänligen Kenneth, Athletic Care