Svensk klassisk massage

Massage i Göteborg

klassisk massage

 Klassisk massage hjälper kroppen både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Massagen ger ny energi och medvetenhet om din kropp. Varma händer som mjukar upp dina muskler och leder ger dig en känsla av välbefinnande.

Vad är klassisk massage?

En Svensk klassisk massage är oftast 30-60 minuter lång beroende på vad du önskar. En halvkroppsmassage är ungefär 30 minuter lång. Då masseras rygg, skulderblad samt nacke, vill man ha massage på något mer område eller har ett ”problemområde” som behöver extra effekt finns en behandling som är 45minuter. 

En helkroppsmassage är oftast 60 minuter och då masseras rygg, skulderblad, nacke, säte, fram och baksida av benen samt armar. Du kan också välja att få massage på specifika problemområden t.ex. onda axlar, lätt nackspärr, musarm, huvudvärk m.m. Önskar du längre behandling än 60 minuter så löser vi det!

Arbetsmetoder

Massören arbetar med kroppens mjukdelar, muskler, hud och bindväv. Allt från lättare beröring i avslappningssyfte till tuffare tekniker och direkt behandling av t.ex. muskulära skador eller smärttillstånd. Det viktigaste är att anpassa tryck, tempo och grepp utifrån dina egna behov, smärttröskel och problem. Massagen skall upplevas behaglig, oavsett om den är lätt eller tuff. 

Varför är Svensk klassisk massage så effektiv?

Den Svenska massagen har många goda effekter på stela och trötta muskler såsom att påskynda läkning och återhämtning. Begränsa ärrbildning och bindvävstillväxt i muskulära skador. Öka muskulär avslappning och elasticitet samt ha en lugnande effekt på nervsystemet. Trötta muskler återhämtar sig snabbare med massage. Den klassiska svenska massagen är smärtlindrande, lugnande och antas höja prestation och koncentrationsnivåerna.

Många går på massage regelbundet för att underhålla kroppen och på så sätt undvika eller minska smärtan. 

Viktiga fördelar: 

Helande och förebyggande effekt på åkommor och besvär i rörelseapparaten. Vid beröring av huden och musklerna frigörs ett flertal hormoner, som har en lugnande effekt på blod, nerv och lymfsystem. Verkningen blir då bättre fysisk & psykisk hälsa. Klassisk massage ökar blodcirkulationen, öppnar dom små blodkapillären och tar bort och rensar slaggprodukter via lymfsystemet.

Möjligheter: 

Ditt ”lugn och ro hormon”  frisätts vid beröring och en känsla av avslappning och lugn infinner sig. Känslor som oro och ängslan minskar, humör och sömn förbättras. Ökad självinsikt om ditt eget tillstånd. Ökar medvetandet om ditt eget förhållningssätt till inre stress.

Kontraindikationer:

Gravida kvinnor bör informera massören och gärna även diskutera med en läkare före en massagebehandling. Feber = ingen massage! Meddela massören om du har några inflammationer.

  • Akut skelett infektion
  • Akut diskbråck och trauma mot kotpelaren
  • Progressiv benskörhet
  • Färska frakturer
  • Primär eller sekundär tumör i ryggmärg eller kotpelare

Hem